ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ


 "Ο Μονόλιθος είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα δημιουργήματα της φύσης. Επιβλητικός, με δομή που δημιουργήθηκε μέσα από χιλιετίες, αλλά και ταυτόχρονα με μια μορφή που προσκαλεί έναν δημιουργό να δουλέψει, να αφοσιωθεί πάνω του για αιώνες που έρχονται. Για αυτό δημιουργήσαμε την σειρά ετικετών Μονόλιθος. Γιατί στο Κτήμα Μπαϊρακτάρη δεν κάνουμε συνηθισμένα κρασιά. Εκφράζουμε την άποψη μας αλλά και την αφοσίωση μας στις αρχαίες, επιβλητικές, ελληνικές ποικιλίες."

 

Κατηγορία: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Κατάταξη: Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) ΝΕΜΕΑ
Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Αγιωργίτικο


 

Αμπελώνες: Τζιτάρι και Καλύβια Νεμέας σε υψόμετρο 450-500μ.
Στρεμματική απόδοση: 850-950 kg/στρέμμα
Ηλικίες φυτών (μέσος όρος): 40 έτη
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση 24 ωρών, κλασική ερυθρά οινοποίηση 7-8 ημερών, παραμονή σε δεξαμενές για πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση.


 

Αλκοολικός Τίτλος: 13,3%
Aνάγοντα σάκχαρα: 1,7g/L
Ολική οξύτητα: 5,1g/L
pH: 3,54
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Xρώμα λαμπερό κόκκινο με μωβ ανταύγειες. Έντονα πολύπλοκα αρώματα μαύρων άγριων φρούτων τα οποία συνδυάζονται τέλεια με τις μαλακές τανίνες και αποδίδουν μια πλούσια, τραγανή και ισορροπημένη γεύση στον ουρανίσκο.
Συνοδεύει: Λευκά και κόκκινα κρέατα, αλλαντικά, σάλτσες αρωματικών μπαχαρικών και ψητά λαχανικά. Επίσης ταιριάζει άψογα με σκληρά και ημίσκληρα τυριά όπως μοτσαρέλα, φέτα και πεκορίνο.


award ribbon 06

88 βαθμοί - Robert Parker - ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2015


1 02 512

 

επισκεφθείτε μας