3/.13


 "Το 313 συμβολίζει την πιστοποίηση προστατευόμενης ονομασίας για το Ημίγλυκο Αγιωργίτικο ακόμα και πριν την ίδρυση ζωνών Π.Ο.Π.. Είναι ουσιαστικά μια σύντομη έκφραση της σύστασης του ιδανικού Ημίγλυκου από Αγιωργίτικο, το οποίο πρέπει να έχει 13% αλκοόλη και 3 Baumé υπολειπόμενα σάκχαρα. Ένα ζωηρό και ταυτόχρονα παλαιωμένο κόκκινο Ημίγλυκο με φρέσκα αρώματα φράουλας και δαμάσκηνου μαζί με μια έντονη οξύτητα το καθιστούν ιδανικό συνοδευτικό για γλυκά αλλά και αλμυρά γεύματα."

 

Κατηγορία: Οίνος Ερυθρός Ημίγλυκος
Κατάταξη: Προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ)
Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Αγιωργίτικο


Αμπελώνες: Κάμπος της Νεμέας με υψόμετρο κάτω των 400μ.

Στρεμματική απόδοση: 900kg/στρέμμα
Ηλικίες φυτών (μέσος όρος): 40
Οινοποίηση: Μετά τη διαλογή των υπερώριμων σταφυλιών, λιάζονται για μικρό χρονικό διάστημα. Ακολουθεί ο απορραγισμός και η παραμονή του γλεύκους με τις ρόγες μέχρι τη διακοπή της ζύμωσης, η οποία επέρχεται όταν ο οίνος φτάσει τον ακλοολικό τίτλο των 13% vol., όπου και γίνεται ο διαχωρισμός των ρογών από τον οίνο. Έπειτα ακολουθεί η παλαίωση του σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες.


Αλκοολικός τίτλος: 13%

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Βαθύ πορφυρό χρώμα με ιδιαίτερη μεθυστική μύτη που θυμίζει αρώματα πικρής σοκολάτας. Μαλακές τανίνες που συμπληρώνουν τέλεια την απαλή γλυκιά γεύση των αζύμωτων σταφυλοσακχάρων και το καθιστούν ιδανικό απεριτίφ για οποιοδήποτε γούστο. Eπίγευση σχετικά μεγάλης διάρκειας.

Συνοδεύει: Φρούτα και επιδόρπια με βάση τη σοκολάτα.


 

1 02 512

 

επισκεφθείτε μας