κτημα μπαϊρακταρη

Το Κτήμα Μπαϊρακτάρη στεγάζεται σε ένα μοντέρνο και λειτουργικό οινοποιείο στην είσοδο της Νεμέας και έχει ως στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας οίνων.

Το σύγχρονο και επισκέψιμο οινοποιείο, περιτριγυρισμένο από τον φημισμένο αμπελώνα του Αγιωργίτικου, αποτελείται από τον χώρο υποδοχής, τον χώρο της παραγωγικής διαδικασίας και το κελάρι του Κτήματος.

Ο χώρος υποδοχής αποτελείται από την αίθουσα γευσιγνωσίας που γίνεται  η οινική εκπαίδευση και η δοκιμή των κρασιών και το κατάστημα λιανικής πώλησης όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τις αγαπημένες σας ετικέτες. 
Ο χώρος της παραγωγής διαθέτει   υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, που αξιοποιεί όλες τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, ώστε κάθε ποικιλία να αποδώσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της. 
Το κελάρι του Κτήματος βρίσκεται σε υπόγειο χώρο με σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Οι ερυθρές ποικιλίες περνούν ένα σημαντικό διάστημα της ζωής τους στον χώρο αυτό που περιλαμβάνει την ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια και αμφορείς και την παλαίωση στην φιάλη.

Με αφορμή τον οινικό πλούτο της Νεμέας, το Κτήμα Μπαϊρακτάρη επενδύει στην ποιότητα και στην καλλιέργεια της ιδέας του αμπελιού και του κρασιού ως ένα πολιτισμικό αγαθό.
ktima2.jpg